Λιπαρά μαλλιά; Πρακτικές συμβουλές για να το αντιμετωπίσεις!

Λιπαρά μαλλιά; Πρακτικές συμβουλές για να το αντιμετωπίσεις!

Η ανάλφρη αίσθηση που έχουμε όταν είμαστε φρεσκολουσμένοι, αποτελεί αξία ανεκτίμητη για πολλούς άνδρες και γυναίκες που ταλαιπωρούνται από λιπαρά μαλλιά. Ακόμη και λίγες ώρες μετά από το λούσιμο, προκαλεί απογοήτευση και ντροπή η λαδωμένη, θαμπή και βρώμικη όψη των μαλλιών.

Οι σμηγματογόνοι αδένες του τριχωτού της κεφαλής παράγουν σμήγμα, λιπαρή ουσία απαραίτητη για να διατηρήθεί η τρίχα εύκαμπτη. Ωστόσο, η υπερβολική παραγωγή του δημιουργεί πλεονάζουσα λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.
Οι αιτίες για την παραγωγή υπερβολικών ποσοτήτων σμήγματος είναι η κληρονομικότητα, οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, κάποια φαρμακευτική αγωγή ή η λανθασμένη φροντίδα των μαλλιών. Η παραγωγή σμήγματος μπορεί, επίσης, να μεταβάλλεται με την εποχή, τις κλιματικές και ορμονικές αλλαγές ή κατά τις περιόδους έντονου στρες.

Προτάσεις αντιμετώπισης λιπαρών μαλλιών:

  • Λούσου συχνά, αλλά χωρίς υπερβολές!
    Λούσου μέρα παρά μέρα αρχικά, και αργότερα ανά 3 μέρες, με σκοπό να μειώσεις τη φυσική έκκριση του σμήγματος. Θυμίσου να λούζεις τα μαλλιά σου κάνοντας απαλό μασάζ με τα δάχτυλα,όχι με τα νύχια και κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες!
  • Ξέβγαλε πάντα τα μαλλιά σου με χλιαρό και όχι καυτό νερό.
    Το πολύ ζεστό νερό ενεργοποιεί την παραγωγή σμήγματος. Αντιθέτως, το ξέβγαλμα με δροσερό νερό κλείνει την υγρασία μέσα στην τρίχα, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο λαμπερά!
  • Αγόρασε ξηρά και λεπτόρευστα σαμπουάν.
    Δηλαδή όχι αυτά που είναι πολύ μαλακτικά. Δοκίμασε ιδανικά το σαμπουάν Bain Divalent της Kerastase κατά της λιπαρότητας, για βαθύ καθαρισμό στο τριχωτό της κεφαλής. Θα νιώσεις τα μαλλιά σου  πιο ανάλαφρα από ποτέ!
  • Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού μία φορά την βδομάδα.
    Απομακρύνει την λιπαρότητα και τους καθημερινούς ρύπους, χωρίς να επηρεάζει την απαραίτητη υγρασία. Αγαπημένο της ομάδας του My Hair Salon είναι το SchwarzkopfBC Scalp Therapy Deep Cleansing Shampoo!
  • Βάψε τα μαλλιά σου!
    Η λιπαρότητα περιορίζεται αισθητά στα βαμμένα μαλλιά
  • Χρησομοποίησε Conditioner και μάσκες μονο στις άκρες.

Απόφυγε τις ρίζες για να μην τις επιβαρύνεις.

  • Προμηθεύσου ένα ξηρό σαμπουάν (dry shampoo)
    Ψάχνεις μια γρήγορη λύση για τα λιπαρά μαλλιά στο σπίτι; Φρέσκαρε τα μαλλιά σου ανά πάσα στιγμή! Ψέκασε με ένα ξηρό σαμπουάν αυστηρά και μόνο τις ρίζες των μαλλιών σου και στη συνέχεια στέγνωσέ τα ελαφρά με ένα σεσουάρ, ώστε να μη δείχνουν θαμπά! Τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν όγκο και θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη για μερικές ώρες ακόμη
  • Χρησιμοποίησε ταλκ.
    Βάλε μικρή ποσότητα ταλκ στις ρίζες και κάνε ελαφρύ μασάζ. Το ταλκ θα απορροφήσει την λιπαρότητα και θα δώσει όγκο.
  • Σταμάτα να πιάνεις τα μαλλιά σου
    Μην αγγίζεις διαρκώς τα μαλλιά σου, γιατί μεταφέρεις λιπαρότητα και μικρόβια πάνω τους!
  • Αντιμετώσπισε στοχευμένα τα λιπαρά μαλλιά στο κομμωτήριο.

Δοκίμασε στο My Hair Salon την εξειδικευμένη θεραπεία αργίλου της Kerastase κατά της λιπαρότητας. Η θεραπεία περιλαμβάνει λούσιμο με το σαμπουάν Bain Divalent για λιπαρά μαλλιά, μασάζ του τριχωτού με την Masqueargile και μάσκα Specifique Hydra-Apaisant της Kerastase. Η θεραπεία καταπραύνει και ενυδατώνει σε βαθος το τριχωτό, χαρίζοντας αίσθηση φρεσκάδας και απαλότητας.

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή επιθυμείς συμβουλές αποκλειστικά για σένα, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!

Αν βρίσκεις αυτό το άρθρο χρήσιμο μοιράσου το με τους φίλους σου.

(+30) 26410 47956

Δ. Στάικου 1, Αγρίνιο